Duurzaamheid is trendy

We zitten midden in de financiële crisis en dus verwacht je het niet direct, maar duurzaam is trendy! Steeds meer mensen maken het liefst gezonde en duurzame keuzes, omdat ze willen bijdragen aan een beter milieu. In sommige gevallen kan dit betekenen dat het leven een stukje duurder. Het is dus bijzonder te noemen dat duurzaam trendy is.

Duurzaam trendy: steeds bewuster
Slechte financiële tijden zorgen er vaker voor dat mensen bewuster worden van hun bezigheden. De laatste jaren zijn er steeds meer en meer mensen bijgekomen die bezig zijn met duurzaamheid. Duurzaam is trendy: duurzaam zijn hoort niet meer alleen bij de ‘geitenwollensokken types’, maar wordt ook steeds vaker toegepast door doodnormale gezinnen. Dat is een goede zaak, want er een beter milieu gaat ons allemaal aan. Wanneer we bewuster worden, kunnen we echt wat betekenen voor de wereld waar we in leven en het is maar goed dat steeds meer mensen dat in de gaten krijgen!


Duurzaam duur?
Hoewel duurzaamheid trendy is, zijn er ook nog steeds een hoop mensen een beetje terughoudend. Ze zijn vooral bang dat duurzaam zijn ook betekent dat het meer geld kost. In veel gevallen klopt dit ook wel: biologisch eten is duurder, groene stroom is duurder en het aanleggen van bijvoorbeeld zonnepanelen is ook een smak geld. Toch kun je ook flink geld besparen wanneer je duurzaam bezig bent. Je gaat bijvoorbeeld minder met de auto, maakt een eigen moestuintje. Je kunt zelfs geld besparen door zelf energie te produceren. Want hoewel zonnepanelen inderdaad niet goedkoop zijn, is het een investering waarmee je uiteindelijk heel veel geld bespaart.

Gerelateerd