Isolatiekorrels, efficiënt en bijzonder duurzaam

Indien u in uw woning over een spouwmuur (lees ook: spouwmuurisolatie) en / of een kruipruimte beschikt zult u er op een bepaald ogenblik ongetwijfeld voor willen kiezen om deze te isoleren. Voor het isoleren van deze onderdelen van uw woning beschikt u over tal van verschillende mogelijkheden. Isolatiekorrels zijn wat dit betreft toch vaak de interessantste keuze. Niet alleen kiest u er in dit geval namelijk voor om gebruik te maken van zeer efficiënte en duurzame isolatie, daarnaast garandeert ze u ook nog eens een prima rendement en is ze zeer milieuvriendelijk!

Drie verschillende type isolatiekorrels

Er zijn vandaag de dag op de markt verschillende soorten van isolatiekorrels terug te vinden. We onderscheiden wat dit betreft de gewone standaard HR korrels, maar daarnaast zijn er ook nog HR+ en HR++ isolatiekorrels op de markt terug te vinden. Afhankelijk van het type korrels waarvoor u kiest zult u rekening moeten houden met een hogere kostprijs, maar daar staat dan ook een veel betere isolatiewaarde tegenover. Wanneer u kiest voor de HR++ variant zult u dan ook steevast kunnen rekenen op een uitstekende isolerende werking. Deze zal er niet alleen voor zorgen dat tijdens de wintermaanden de aanwezige warmte in de woning goed en langdurig wordt vastgehouden, daarnaast houdt ze uw woning tijdens de zomer ook nog eens verfrissend koel.

Voordelen van isolatiekorrels

De reden waarom steeds meer mensen er voor kiezen om bijvoorbeeld in de kruipruimte en de spouwmuur gebruik te maken van isolatiekorrels is niet ver te zoeken. We zetten de belangrijkste voordelen graag even voor u op een rijtje:

  • Isolatiekorrels beschikken over een hoog rendement

Het bestaan van de verschillende HR varianten zorgt er voor dat u steevast kunt rekenen op een prima isolerende werking. Door de unieke werking van de isolatiekorrels kan dan ook met zekerheid worden gesteld dat u beschikt over een zo optimaal mogelijk rendement waardoor de terugverdientijd ook zeer beperkt kan worden gehouden.

  • Vochtproblemen worden voorkomen

Kenmerkend voor isolatiekorrels is dat ze waterafstotend zijn. Ze nemen met andere woorden geen vocht op waardoor vochtproblemen en rotting op zeer doeltreffende wijze voorkomen kunnen worden. Ook bacteriën en schimmels krijgen op deze manier geen schijn van kans. ,

  • Veilig te plaatsen

Verschillende soorten isolatie waaronder bijvoorbeeld steen- en glaswol kunnen tijdens het plaatsen irritaties veroorzaken. Dat is bij isolatiekorrels niet het geval. Dit zorgt er voor dat dit type isolatie eigenlijk door iedereen kan worden geplaatst. Tijdens de werkzaamheden dient er ook geen rekening te worden gehouden met zaken zoals geuroverlast.

  • Uitermate efficiënt en duurzaam

Als we één ding van isolatiekorrels kunnen zeggen, dan is het wel dat ze bijzonder efficiënt werken en daardoor uitermate duurzaam zijn. Isolatiekorrels worden daarnaast vervaardigd uit polystyreen en lucht waardoor ze zelfs voor de volle honderd procent recyclebaar zijn! Denk ook aan nieuw dubbel glas voor optimaal resultaat.

Gerelateerd