4 apps die je helpen milieubewust te consumeren 

Wie zuinig omgaat met zijn spullen, doet er langer mee. Bovendien spaar je het milieu. Maar hoe je duurzaam leeft, is een vraag waar je niet zo makkelijk met een antwoord op vindt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig apps die het makkelijk voor je maken.

  1. Wist je dat er een zoekmachine bestaat waarmee je een boom kunt planten? Dat kan met Ecosia. Ecosia is een zoekmachine. Zij doneren het geld dat met advertenties verdient aan boomplantages in Burkina Faso, Madagaskar en Peru. Ecosia download je hier voor Android en hier voor Apple.
  2. Kleding die én op milieuvriendelijke wijze is gemaakt, zónder kinderarbeid en gemaakt door arbeiders met een eerlijk loon. Dat is lastig te vinden maar niet met Talking Dress. Ben je op zoek naar eerlijke kleren, eerlijke accessoires en of eerlijke interieurspullen. Deze app helpt je bij het vinden van winkels die eerlijke producten verkopen. Dan gaat het niet om de ketens, maar juist op de kleine(re) boetiekjes en shops. Download Talking Dress hier voor Android en hier voor Apple.
  3. Je kleinere aankopen kun je ook milieubewust doen. Wat dacht je van je boodschappen? Met Questionmark pik je moeiteloos de duurzaamste producten uit de schappen. Door de barcode op het product te scannen, weet je meteen wat voor cijfer het product scoort op het gebied van milieu, mensenrechten en gezondheid. Ben je op zoek naar een vergelijkbaar product met een hoger cijfer? Dan scroll je naar beneden voor alternatieven. Questionmark download je hier voor Android en hier voor Apple.
  4. Zuinig met spullen omgaan betekent meer spullen hergebruiken en dus ook spullen lenen. Hoe je makkelijk de juiste spullen vindt? Met Peerby! Aan de hand van deze app zoek je uit wie er in jouw buurt wat heeft liggen en daarna kun je meteen een verzoekje sturen om het op te komen halen. Hoe makkelijk is dat. Peerby kun je hier downloaden voor Android en hier voor Apple.

Gerelateerd