Milieubewust autorijden

Milieubewust rijden noemen we ook vaak het nieuwe rijden. Door op de juiste manier te rijden zorg je voor minder co2 uitstoot. Behalve dat het goed is voor het milieu, kun je er ook nog eens flink geld mee besparen. Immers kun je met milieubewust rijden ook meteen een stuk zuiniger rijden en dit scheelt dus in de kosten voor de brandstof.

Hoe kun je milieubewust autorijden?
Milieubewust autorijden houdt in dat je sowieso altijd goed vooruit kijk. Rem minder, maar laat de auto netjes uitrollen zodra dit mogelijk is. Ook is het aan te raden om goed op je snelheid te letter. Hoe harder je rijdt, hoe meer co2 uitstoot en hoe meer brandstof je kunt besparen. Rijd dus nooit harder dan de toegestane snelheid en rijd bij voorkeur misschien zelfs iets zachter. Milieubewust autorijden kan ook door je autobanden goed op te pompen, dat scheelt ook enorm. Verder is het raadzaam de toerenteller goed in de gaten te houden, laat deze niet te hoog oplopen. Wanneer je langer dan een minuut stil staat, doe je er verstandig aan de motor uit te schakelen.

Auto kiezen
Er zijn ook een hoop milieubewuste auto’s. Tegenwoordig worden de meeste auto’s zo gemaakt dat ze lekker zuinig rijden en het zijn vooral de oude modellen die minder goed voor het milieu zijn. Je kunt informatie opvragen over de duurzaamheid van een auto wanneer je een auto gaat kopen, zodat je een bewuste keuze kunt maken.

Gerelateerd