Tips over elektrische apparaten

Elektrische apparatuur kost en verbruikt per jaar meer dan we denken. In de aanschaf, maar ook in het gebruik valt er veel te besparen op energiekosten. Ieder jaar komen er meer elektronische apparaten bij waar we zogenaamd niet zonder kunnen. Een grote kostenpost voor de energierekening én een belasting voor het milieu. Lees hier hoe u dit duurzamer en voordeliger aan kunt pakken.

Let op bij de aankoop
Eigenlijk begint de besparing al voordat u de aankoop gaat doen. Heeft u het apparaat bijvoorbeeld wel echt nodig? Hoe vaak bent u het van plan te gebruiken, en is er misschien iemand in uw omgeving waar u het apparaat dan van kunt lenen?

Als u dan toch besluit om over te gaan tot de aankoop van nieuwe apparatuur, let dan goed op het energieverbruik, hier kunt u heel wat euro’s op besparen. Let op het energielabel dat een apparaat heeft. Steeds meer huishoudelijke apparaten hebben verplicht zo’n label. Een product met een A-label verbruikt weinig energie, wanneer het apparaat ook water gebruikt wordt dit efficiënt gedaan zodat u water bespaart.

Verbruik dagelijks minder energie
Door apparatuur op een zuinigere manier te gebruiken, is het mogelijk om elke dag energie te besparen. Zorg bijvoorbeeld dat uw koelkast niet onnodig vol is, hierdoor hoeft de koelkast minder hard te werken om de producten op temperatuur te houden en heeft hij minder energie nodig. Draai alleen volle trommels met uw wasmachine, en houd de temperatuur zo laag mogelijk.

Het onderhoud van uw apparatuur
Zorg ervoor dat uw apparaten altijd goed onderhouden zijn. Hierdoor verlengt u de levensduur van deze apparaten en is de kans kleiner dat ze stuk gaan. Zorg dat uw vriezer niet aangevroren is en verwijder de pluizen uit de filters van uw wasdroger.

Gerelateerd