Duurzame energie collectief

Duurzame energie collectief inkopen heeft veel voordelen, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Zo kun je tegen een laag tarief gebruik maken van duurzame energie zoals groene stroom, en krijg je extra voordeel als de duurzame energie collectief wordt ingekocht door een groep mensen, zoals de mensen uit uw straat, wijk of stad of bedrijven die zich samen met jou in een verzamelkantoor hebben gevestigd. Maar naast duurzame energie kun je ook zonnepanelen collectief inkopen en hiermee extra besparen op je energierekening.

Collectief duurzame energie
Collectief duurzame energie inkopen is verreweg de voordeligste manier om gebruik te maken van duurzame energie. Doordat je met meerdere mensen of bedrijven energie inkoopt, wordt het bedrag en dus je investering lager, terwijl de terugverdientijd korter wordt. Dat is eigenlijk best logisch: hoe goedkoper de prijs van (collectief) duurzame energie, hoe sneller je de kosten hebt terugverdiend. Met milieuvriendelijke aanpassingen aan je woning of je bedrijfspand, zoals zonnepanelen of dubbelglas, kun je je terugverdientijd nog meer verkorten én een extra bijdrage leveren aan een beter milieu.


Zonnepanelen collectief inkopen
Zonnepanelen zijn alsmaar populairder aan het worden in Nederland. Na Duitsland en België zien bedrijven en particulieren nu ook in Nederland de mogelijkheden om flink te besparen op hun energierekening en een positieve bijdrage te leveren aan een schonere wereld. Je kunt zonnepanelen collectief inkopen en hiermee extra besparen, bijvoorbeeld door samen met je buren, je straat of met andere bedrijven een collectief voor duurzame energie te starten.

Gerelateerd