Milieubewust eten

Steeds meer mensen letten goed op hun eten. Ze zijn niet alleen bezig met gezond eten, maar ook met milieubewust eten. Dit houdt in dat je in de gaten houdt of het produceren en vervoeren van het eten goed voor het milieu is geweest. Zo kies je bijvoorbeeld voor seizoensgebonden producten en kies je indien mogelijk voor biologisch eten.

Tips voor milieubewust eten
Er zijn verschillende tips om milieubewust te eten. Eén van de bekendste tips is om seizoensgebonden producten te eten en om van lokale boeren te kopen. Maar ook kun je bijvoorbeeld eten kopen dat niet per vliegtuig is vervoerd. Dit scheelt allemaal in energiekosten en daar kun je dan toch aan bijdragen. Eventueel kun je zelf een moestuintje nemen en je eigen groente en fruit kweken.

Een andere mogelijkheid is om vooral voor biologische producten te kiezen. Regelmatig vegetarisch eten is ook een manier van milieubewust eten. Uiteraard is het ook een tip om de boodschappen lopend of op de fiets te doen, in plaats van de auto te nemen.

Koken en bewaren van voedsel
Niet alleen bij het kopen van je eten kun je milieubewuste keuzes maken, ook met het koken en het bewaren ervan. Kook bijvoorbeeld altijd in de juiste porties, zodat je niks weg hoeft te gooien. Wanneer je toch overhoudt, kun je dit bewaren in plaats van weggooien. Bewaren van voedsel kun je in speciale opbergbakjes doen in plaats van in diepvrieszakjes die je na afloop weer weggooit.

Gerelateerd