Duurzaam besparen met spouwmuurisolatie

Is het voor jou mogelijk duurzaam te besparen met je woning? Doormiddel van spouwmuurisolatie is dat zeker een mogelijkheid. Wanneer jouw woning is gebouwd tussen 1920 en 1975, is spouwmuurisolatie een goede optie om de woning te verduurzamen. Naast het comfort dat je bereikt met het isoleren van je woning, bespaar je ook op je energieverbruik. Op deze manier ben je ook nog eens milieubewust bezig.

Denk je dat het isoleren van de spouwmuur een grote investering is? Dan heb je het mis. Uiteraard betaal je éénmalig een bedrag om de spouwmuur te isoleren. Daarna kan het je echter jaarlijks meer dan €200,- aan besparing op je energierekening opleveren. Het isoleren van een spouwmuur hoeft niet lang te duren. Vaak is het binnen één dag geregeld. Wil je een spouwmuurisolatie, dan kun je het beste een bedrijf inschakelen die zich gespecialiseerd heeft en een keurmerk bezit. Zij controleren of het voor jouw woning haalbaar is.

Wil je zelf alvast een inschatting maken of je huis geschikt is, dan kun je bijvoorbeeld de dikte van je buitenmuur checken. Je doet dit bij een deurkozijn. Je meet de dikte- van buiten tot de binnenmuur. Is dit groter dan 24 cm, dan heeft je woning waarschijnlijk een spouw en kun je de woning verduurzamen. Je investering verdien je in een paar jaar terug.

Wat is het isoleren van de spouw?

Steeds meer mensen kiezen voor spouwmuurisolatie en dat heeft zo zijn redenen. Behalve het comfort is een investering in de spouwmuur erg aantrekkelijk. Dit omdat je het geld slechts binnen enkele jaren terug zult verdienen. De terugverdientijd is een stuk sneller dan andere soorten isolatie, waaronder dak- en vloerisolatie. Ieder jaar kun je tot wel 475,- euro besparen met spouwisolatie, afhankelijk van de grootte van het huis.

De spouw is de ruimte die zit tussen je binnen- en buitenmuur. Deze ruimte is over het algemeen zo’n 10 centimeter dat door een isolatie opgevuld kan worden om de warmte minder makkelijk uit de woning te laten trekken. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat je huis wat aangenamer aanvoelt en heb je de mogelijkheid om tot 25% gas te besparen op je energierekening. Het isoleren van je spouwmuur is dus niet alleen goed voor je gevoel, maar aan het eind van het energiejaar ook voor je portemonnee. Investeringen zijn op deze manier dan ook uiteindelijk terug te verdienen. 

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten plaatsen kan een behoorlijk financieel voordeel opleveren voor wat betreft je energiefactuur. Ben jij ook van plan om de spouwmuur van je huis te laten isoleren, maar zou je graag eerst een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die hieraan verbonden zijn? Spouwmuurisolatie-info.nl helpt je graag verder.

Er bestaan vandaag de dag verschillende soorten spouwmuurisolatiemateriaal. Door middel van onderstaande tabel beschik je meteen over een goed beeld wat het isoleren van een spouwmuur bij verschillende soorten woningen gemiddeld kost. In de aangegeven kosten zijn zowel de arbeids- als machinekosten inbegrepen.

Het volledige artikel over prijzen is verder op de site te vinden.

Ben jij geïnteresseerd geworden in spouwmuurisolatie? Er is alle mogelijkheid je verder in te lezen en informatie op te doen over spouwmuurisolatie, of vraag vrijblijvend 4 gratis offertes in jouw omgeving aan.

Gerelateerd