Extra voordelen van een groendak

Uit studies blijkt dat een groene omgeving ook goed is voor het humeur en de gezondheid van de mens. Wie in een groene omgeving woont zou gelukkiger zijn. Groendaken nemen ook fijne stofdeeltjes op en vormen zo een buffer tegen luchtvervuiling. Daarnaast zorgt een groendak niet alleen voor warmte-isolatie maar ook voor extra geluidsisolatie. Dat betekent behalve een lagere energiefactuur ook een verhoogd wooncomfort. Bovendien draagt een groendak bij tot een langere levensduur van de dakbedekking.

Groendaken zorgen voor verkoeling

Hoe meer groen, hoe beter voor het klimaat. Groendaken zorgen voor een thermische isolatie waardoor uw huis tijdens de zomer koeler blijft. Zo besparen we energie en verminderen we de CO2-uitstoot. Wie een groendak van goede kwaliteit aanlegt kan hiervoor ook subsidies krijgen, vraag dit aan het gemeentebestuur.

Voordelen van een groendak in steden en gemeenten

Het stedelijk hitte-eilandeffect geeft aan dat het warmer is in het centrum van en stad dan daarbuiten en dat verschil kan oplopen tot 8Ā°C op hete dagen. Meer groen, meer water, meer schaduw en minder verharding kunnen zogenaamde nieuwe hitte-eilanden voorkomen. Groendaken zorgen op die warme en hete dagen voor verkoeling en maken zo je huis en de stad klimaatrobuuster.

Groendaken voorkomen ook wateroverlast bij felle regenbuien omdat er minder water naar de riolering loopt en brengen verkoeling in de stad op warme zomerdagen. Een groen dak plaatsen is echt het overwegen waard.

Gerelateerd