Hoe duurzaam is dubbel glas?

Steeds meer mensen kiezen er voor om in hun woning de bestaande beglazing te vervangen door dubbel glas, maar is dat wel zo interessant? Het spreekt voor zich dat we er vandaag de dag alles aan willen doen om het warmteverlies in onze woning zoveel mogelijk te beperken, maar door alleen gebruik te maken van dubbel glas zal dat niet gebeuren. Het plaatsen van isolatieglas of dubbel glas is dan ook uitsluitend interessant wanneer uw woning ook voor de rest goed is geïsoleerd. Anders schiet deze investering haar doel helaas een klein beetje voorbij.

Aanzienlijke beperking van warmteverlies

Wanneer we kijken naar het rendement van dubbel glas ten opzichte van enkel glas stellen we vast dat er zomaar een besparing kan plaatsvinden van zomaar even 50 procent. Dat is behoorlijk wat aangezien heel veel gezinnen ieder jaar opnieuw de grootst mogelijke moeite ondervinden met het betalen van hun energiefactuur. Het exacte rendement van het dubbel glas van uw keuze is echter sterk afhankelijk van het type beglazing. Gewoon dubbel glas mag dan interessanter zijn dan enkel glas, toch kan er hierbij nog steeds een niet te onderschatten warmteverlies optreden. Wordt er gebruik gemaakt van HR+, HR++ of HR+++ glas, dan kan het warmteverlies zomaar even nog meer worden teruggedrongen. Zie ook: subsidie dubbel glas 2015.

Invloed van andere factoren

Wanneer u er voor kiest om dubbel glas in uw huis te plaatsen zult u verplicht zijn om ook rekening te houden met verschillende andere factoren. Het plaatsen van dubbel glas is namelijk één ding en kan daadwerkelijk een aardige besparing opleveren, maar daar komt bij dat ook bijvoorbeeld het kozijn een belangrijke rol speelt in het inperken van het warmteverlies. Alleen door gebruik te maken van echt duurzame materialen en de nodige isolatie is het mogelijk om het optimale rendement van het dubbel glas te behalen.

Lees verder op: dubbel glas prijzen.

Gerelateerd