Maak kennis met biologisch cement

Maak kennis met biologisch cement

Mensen staan tegenwoordig veel vaker stil bij duurzame materialen die ze kunnen toepassen bij het bouwen of verbouwen van een woning. Veel van deze materialen genieten vandaag de dag reeds een uitstekende bekendheid, maar er zijn ook materialen met een enorm potentieel waar nog maar weinig mensen van hebben gehoord. Biologisch cement is daar een mooi voorbeeld van. Daar waar bij gewoon cement de groei van met name algen en mos een doorn in het oog kan zijn van de inwoners van het pand is dat bij dit type cement eerder een zegen. Meer weten? Lees dan snel verder en ontdek de unieke mogelijkheden die het gebruik van biologisch cement met zich meebrengt.

Verder dan verticale tuinen

Het toepassen van zogenaamde verticale tuinen op de gevel van een woning is niet nieuw meer. Verschillende huizen in Nederland maken hier namelijk reeds gebruik van. Het toepassen van biologisch cement voor uw woning gaat echter nog een stapje verder. In het geval van een verticale tuin worden er immers extra elementen toegevoegd aan de oorspronkelijke bouw van de woning. Bij biologisch cement is dat niet het geval en maakt deze een structureel onderdeel van de oorspronkelijke bouw. Er wordt wat dat betreft dan ook vaak naar een gevel met biologisch cement verwezen als zijnde een levende fa├žade.

Talrijke voordelen

Aan het gebruik van biologisch cement zijn verschillende zeer interessante voordelen verbonden. Het eerste voordeel gaat schuil in het feit dat de planten schadelijke CO2 opnemen en vervolgens terug uitstoten als zuurstof. Uiteraard spreekt het verder voor zich dat de aanwezigheid van de planten op uw gevel zorgen voor een natuurlijke isolatie waardoor de temperatuur binnenshuis geen grote schommelingen kan vertonen. Vooralsnog werken verschillende bedrijven hard aan het perfectioneren van de samenstelling van biologisch cement, maar eens deze op punt staat zal ze ongetwijfeld een niet onaanzienlijke meerwaarde betekenen voor een echt groene en duurzame woning.

Gevelrenovatie

Het renoveren van uw gevel kan de waarde van uw woning doen stijgen. Het gehele uiterlijk van uw woning krijgt door gevelrenovatie een zeer mooi uiterlijk. Ook hier kan biologisch cement toegepast worden. U kunt kiezen voor diverse manieren van voegwerk. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld bolwerk. Hierdoor lijkt het alsof het cement uit de voegen komen. Of u kunt gaan voor een strak uiterlijk. Ontdek snel de gevelrenovatie kosten.

Gerelateerd