Vloerverwarming is beter voor je gezondheid!

Zeker met deze koude dagen droom je van een heerlijke warme vloer onder je voeten. Vloerverwarming is wel de meest luxe en comfortabele manier om je huis te verwarmen en om het zelf lekker warm te krijgen! Op je blote voeten ’s morgens een verwarmde vloer in de badkamer inlopen geeft toch een gevoel van luxe, net zoals ’s avonds thuis komen in een woonkamer waar de vloer lekker warm is en je zo op de grond neer kunt ploffen. Zeker bij mensen met artrose of allergieën wordt vloerverwarming zeer gewaardeerd.

Minder allergieën
Doordat oppervlakte verwarming minder circulatie van verwarmde lucht geeft, kiezen veel mensen met allergieën voor een vloerverwarming. Hierdoor zijn er minder allergische stoffen in de lucht zodat men ook minder last heeft van allergische reacties. En omdat de vloer lekker warm is, hoeven mensen met allergische reacties ook geen vloerkleed in huis te nemen, zodat pollen en huismijt bijna geen kans krijgen. Huisstofmijt gedijt op een relatief hoge luchtvochtigheid maar door gelijkmatige verdeling van warmte door het hele huis waar vloerverwarming is toegepast, is de luchtvochtigheid ook lager dan wanneer men alleen radiatoren in huis zou hebben. Een win-win situatie dus.

Denk ook aan goede zonwering.

Betere luchtkwaliteit
Door vloerverwarming is de warmte door de hele woning gelijkmatig verdeeld en stijgt de lucht op vanaf de vloer waardoor er minder luchtcirculatie ontstaat. Pollen krijgen hierdoor geen kans in het huis door te waren en schimmels krijgen weinig kans. Juist op vochtige plekken en koude hoeken in raamkozijnen, wil schimmel nog wel eens de kans krijgen om zich te ontwikkelen. De gelijkmatige verwarming door vloerverwarming zorgt ervoor dat de temperatuurverschillen in de ruimte beperkt zijn en dat het overal even warm is.

Warmte voor botten en spieren
Vooral oudere mensen kunnen nog wel eens stram zijn of last hebben van hun spieren en botten als ze lang in dezelfde houding zitten. Maar ook mensen die thuiswerken of een werkplek hebben bij een koud of vochtig raam, voelen met enige regelmaat de koude in hun lijf trekken. Vloerverwarming zorgt ervoor dat je het altijd lekker warm hebt, als je immers warme voeten hebt, dan is je lichaam vanzelfsprekend ook warm. In het verleden werd er nog wel eens sceptisch over dikke voeten en enkels gepraat, maar ondertussen is de oppervlakte temperatuur van vloerverwarming in normen vastgelegd. Het mag niet hoger zijn dan 29 graden Celsius en 33 graden Celsius in badkamerruimtes. Hiermee worden gezondheidsrisico’s uitgesloten en heb je de hele dag door een behaaglijk gevoel.

Meer informatie op: vloerenverwarming.nl

Gerelateerd