Waarom duurzaam wonen?

Duurzaam wonen is natuurlijk een goede manier om je steentje bij te dragen aan een mooiere, betere en schonere wereld, maar natuurlijk is geldbesparing de grootste reden voor duurzaam wonen. Kleine aanpassingen aan je huis, zoals een betere isolatie of dubbelglas in plaats van enkel glas, kunnen al voor een groot verschil zorgen op je energierekening, terwijl je je ecologische voetafdruk verkleint!

Wat is duurzaam wonen?
Bij duurzaam wonen pas je je woning aan, waardoor deze energiezuiniger wordt. Hierdoor woon je milieuvriendelijker, bespaar je geld én draag je bij aan een beter milieu. De aanpassingen aan je woning voor duurzaam wonen kunnen enorm verschillen: zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een betere isolatie van je huis, maar ook voor zonnepanelen waarmee je zelf voor een deel van je energievoorziening zorgt. Met duurzaam wonen woon je milieubewust, terwijl je ook enorm veel geld kunt besparen op je energierekening.

Waarom duurzaam wonen?

Door duurzaam te wonen kun je je ecologische voetafdruk verkleinen. De ecologische voetafdruk is een soort maat voor de hoeveelheid ruimte die per persoon nodig is om alles wat die persoon verbruikt te produceren. Dit klinkt ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. In de Westerse wereld, en dus ook in Nederland, verbruiken wij met z’n allen meer ‘productieruimte’ dan er per persoon beschikbaar is. Sterker nog: als alle mensen op aarde zoveel zouden gebruiken en consumeren als wij doen, dan zouden er veel meer aardes nodig zijn!

Gerelateerd