Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen wordt ook wel DO of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen genoemd. Bij het duurzaam ondernemen houdt een bedrijf niet alleen rekening met de winst, maar ook met het milieu, de maatschappij en onze toekomst. Er wordt met alle activiteiten rekening gehouden met het milieu en de maatschappij. Steeds meer bedrijven doen aan duurzaam ondernemen en dit is geschikt voor zowel grote bedrijven als MBK bedrijven.


Wat is duurzaam ondernemen?
Duurzaam ondernemen houdt in dat je als bedrijf rekening houdt met het milieu en de maatschappij. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld afval scheiden en energie besparen. Ook kan er worden gekeken of bijvoorbeeld grote machines werkelijk overal nodig zijn, of dat bepaalde functies kunnen worden gedaan door werknemers. MKB bedrijven zouden de handen ineen kunnen sluiten en samen een kantoorpand huren. Zo delen ze de energiekosten zoals gas en elektriciteit en hoeven er niet meerdere kleine ruimtes verwarmd te worden. Dit scheelt bergen energie. Duurzaam ondernemen houdt ook in dat je bijvoorbeeld eens een allochtoon of gehandicapte aanneemt.

Waarom duurzaam ondernemen?
Duurzaam ondernemen kent verschillende voordelen. Op de lange termijn kan het een bedrijf juist geld opleveren, bijvoorbeeld wanneer er wordt bespaard op energiekosten. Een ander groot voordeel is dat je mensen een kans kunt geven die normaal moeilijk aan de slag kunnen gaan. Je helpt wellicht mensen om uit een uitkering te krijgen en dit kan voor de maatschappij een positieve werking hebben. Uiteraard werk je ook mee aan een beter milieu en dat is natuurlijk altijd een goede zaak.

Gerelateerd