Duurzaam werken

Duurzaam werken of duurzaam ondernemen is een goede manier om bij te dragen aan een beter milieu en een groenere werkomgeving. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En is duurzaamheid op het werk moeilijk te creëren? Gelukkig niet! Met een paar kleine aanpassingen in bijvoorbeeld energiebeheer of afvalscheiding, kun je al veel duurzamer werken. Natuurlijk is dit niet alleen goed voor het milieu: duurzaam werken kun je ook aardig wat geld besparen, doordat je bewuster en zuiniger omgaat met energie.

Duurzaam werken of duurzaam ondernemen?
Duurzaam ondernemen ken je misschien beter als ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Het betekent dat ondernemers niet alleen naar hun winst- en verlies kijken, maar ook naar een milieuvriendelijke manier van werken. Hierbij kun je denken aan het gebruik van gecertificeerd papier, maar duurzaam ondernemen betekent ook afval scheiden, de CO2-uitstoot verminderen en milieuvriendelijk produceren.


Duurzaamheid op je werkplek
Natuurlijk kun je zelf ook je steentje bijdragen aan een beter milieu en een duurzame werkplek, door bewust om te gaan met energie en afval. Duurzaam werken doe je door bijvoorbeeld de lichten en computers uit te zetten in vertrekken die niet gebruikt worden, door je afval te scheiden, maar ook door de radiator dicht te draaien als je een ruimte verlaat. Wil je beginnen met duurzaam werken? Dan is dat eigenlijk heel eenvoudig: denk milieuvriendelijk en voorkom dat elektronische apparaten op de ‘slaapstand’ aan blijven staan, zoals computers, laptops en beeldschermen.

Gerelateerd