Groene en goedkope energieleveranciers

Tegenstrijdigheid
Het klinkt tegenstrijdig, maar groene energie gaat goed samen met goedkope energieleveranciers. Slechts 40% van de Nederlandse huishoudens is sinds 2004 overgestapt en kan gemiddeld € 450 per jaar besparen. Voor huishoudens die al vaker zijn overgestapt ligt die op ongeveer een derde van bovengenoemd bedrag. Groene energie is bovendien maar een fractie duurder dan grijze energie, dit komt door subsidies van de overheid. Wanneer u overstapt kunt u hoogstwaarschijnlijk en besparen op de kosten en denken aan het milieu met groene energie.

Hoe u een goedkope energieleverancier zelf kan vinden
In Nederland zijn er circa 40 energieleveranciers waarvan enkele grotere. Het is een hels karwei als u ze allemaal af moet om hun aanbod te bekijken. Op internet bestaat gelukkig een vergelijkingsmodule die u binnen enkele seconden de mogelijkheid biedt een groene en goedkope energieleverancier te kiezen. Daarbij kunt u zelf aangeven of u wilt kiezen voor groene energie, dan worden eenvoudig alle groene energieleveranciers vergeleken en wordt de bovenste bovenaan getoond.

Wanneer is groene energie goedkoper zonder subsidie?
Zolang de overheid geen regulering invoert omtrent het verbeiden van grijze energie zal groene energie duurder blijven. Het opwekken van grijze energie is simpelweg goedkoper voor de energiebedrijven. De subsidies houden groene energie kunstmatig goedkoop. Anderzijds kunnen ook consumenten zoals u de aanbieders meer en meer moreel verplichten voor groen te gaan. Als de afnemers massaal om groene energie vragen zal hier op de lange termijn aan tegemoet worden voorkomen en zal er geïnvesteerd worden in het opwekken van groene energie, zodat dit goedkoper wordt dan het opwekken van grijze energie.

Gerelateerd