Regelmatige reiniging van zonnepanelen doet wonderen

Indien er een systeem met zonnepanelen op het dak van uw huis wordt geïnstalleerd kunt u er doorgaans rekening mee houden dat dit systeem nagenoeg onderhoudsvrij is… althans in de theorie, want in de praktijk wordt dat veelal een compleet ander verhaal. Verschillende factoren uit de omgeving kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat het rendement van uw zonnepanelen wordt beïnvloed. Denk wat dat betreft maar eens aan blaren die van de bomen op uw zonnepanelen waaien of afgebroken takken en uitwerpselen van dieren. Al deze verschillende zaken kunnen er voor zorgen dat uw systeem met zonnepanelen aan rendement moet inboeten waardoor een grondig onderhoud wel degelijk bijzonder interessant kan zijn.

Hoe uw zonnepanelen onderhouden?

U kunt er uiteraard voor kiezen om regelmatig een beroep te doen op een ervaren glazenwasser voor het reinigen van uw zonnepanelen, maar anderzijds is het ook mogelijk om deze reiniging gewoon zelf uit te voeren. Door middel van een zachte bezem is het bijvoorbeeld probleemloos mogelijk om het aanwezige vuil van de panelen te verwijderen. Vooral voor mensen die over een plat dak beschikken is het eigenlijk zeer eenvoudig mogelijk om zonder extra kosten hun zonnepanelen schoon te maken. Lees ook: kosten zonnepanelen.

Slecht onderhoud gaat ten koste van het rendement

We begrijpen best dat u er als eigenaar van zonnepanelen niet meteen voor zult kiezen om iedere dag even de actuele ‘gezondheid’ van uw zonnepanelen te controleren, maar toch kan een tijdige check-up wonderen verrichten. In principe wordt het sowieso aangeraden om één keer per jaar een expert langs te laten komen voor het controleren van niet alleen de bekabeling van de panelen, maar ook voor het systeem op zich en de omvormer. Door het uitvoeren van een regelmatige controle, inclusief onderhoud zorgt u er in ieder geval voor dat uw installatie probleemloos over een levensduur van minimaal 25 jaar zal beschikken.

Andere type verbouwingen:

Gerelateerd