Een kleine windmolen bij u thuis?

Wind is één van de vele onuitputtelijke energiebronnen die er op onze planeet terug te vinden zijn. Reeds verschillende jaren lang maken tal van gezinnen in Nederland en België gebruik van windenergie, maar wat zou u er van denken mochten we u vertellen dat het voor u als particulier mogelijk is om ook zelf windenergie te gebruiken als drijfveer voor uw woning? Onmogelijk? Absoluut niet! In dit artikel laten we u graag kennismaken met een systeem op basis van windenergie die perfect geschikt is voor particulieren.

Windenergie voor particulieren in de praktijk

Stelt u zich eens voor hoe fantastisch het zou zijn om zelf over een eigen windmolen te beschikken. Waarom zou dat niet tot de mogelijkheden behoren? Vandaag de dag is het perfect mogelijk om een eigen windturbine met een hoogte van maximaal 15 meter aan te kopen. Deze turbine wordt vervolgens op de woning geplaatst en levert een vermogen van zo’n 100 watt tot ca. 10 kilowatt. U dient er alleen rekening mee te houden dat een dergelijke turbine een spanwijdte nodig heeft van 5 meter om een volledig gezin van energie te kunnen voorzien. Hoe dan ook, klinkt het principe van windenergie voor u als muziek in de oren en wilt u hier maar wat graag gebruik van maken? In dat geval is het beslist de moeite waard om de mogelijkheden van een particuliere windenergie-installatie onder de loep te nemen.

Zonne-energie veel winstgevender

Hoe interessant een particuliere installatie met windenergie op het eerste zicht ook mag zijn, het moet gezegd dat gebruikmaken van zonne-energie vandaag de dag veel winstgevender is. Windenergie mag dan een bijzonder welkome energiebron zijn voor de industrie, voor particulieren staat ze nog onvoldoende op scherp om echt te kunnen spreken van een doorbraak. Wilt u dus met andere woorden als particulier gebruikmaken van echt duurzame energie die u zelf kunt opwekken? In dat geval blijft zonne-energie voor u toch beslist de meest voor de hand liggende en interessantste keuze. Lees verder op: zonnepanelen kosten.

Gerelateerd