Energie vergelijken, het energielabel helpt daarbij

Energie vergelijken, het energielabel helpt. Het is niet alleen de goedkoopste energieleverancier die je helpt om minder uit te geven. Kijk bij de aankoop van een nieuw elektrisch huishoudapparaat aandachtig naar het energielabel, want het energieverbruik is minstens zo belangrijk als de aankoopprijs. Wist u dat dit verbruik voor 80% de totale kost van uw toestel bepaalt? Dus energie vergelijken is aan te raden.

Elektrische toestellen dragen een energielabel. Dit label drukt de energiescore uit in zogenaamde energieklassen. Deze klassen gaan van ‘zeer energiezuinig’ (A+++) tot ‘zeer energieverspillend’ (G).

Een duurder nieuw apparaat kan uiteindelijk dus goedkoper zijn als de energiescore goed is. Of anders gezegd: als het toestel weinig energie verbruikt. Even testen? Bereken hier uw mogelijke winst wanneer u kiest voor het energiezuinigste apparaat. De winst gaat trouwens niet alleen naar uw portefeuille, maar ook naar het milieu! Hoe minder energie verloren gaat, hoe beter voor de natuur.

Om energie te sparen kan u ook eventueel onze nuttige tips raadplegen op deze site.

Gerelateerd