Zonne-energie, wat en waarom?

Jaren geleden kende niemand nog het begrip zonne-energie, maar uit de hedendaagse maatschappij is het niet meer weg te denken. Zonne-energie is een duurzame manier om energie op te wekken. De zon is een onuitputtelijke bron om energie uit te halen en het is daarbij stukken beter voor het milieu dan bijvoorbeeld energie die uit aardgas wordt gehaald.

Wat is zonne-energie?
Zonne-energie is de energie die direct van de zon en het zonlicht afkomt. Deze energie kan worden omgezet in bruikbare energie, zoals stroom en gas. En dit wordt gedaan door middel van zonneboilers en zonnepanelen. Steeds meer bedrijven en particulieren maken gebruik van zonne-energie omdat het duurzamer is. Sommige mensen twijfelen nog, vooral omdat de aanschaf van zonnepanelen aan de dure kant kan zijn. Waar je echter wel rekening mee moet houden is dat het op de lange termijn juist meer geld oplevert.

Wat zijn zonnecellen?
Zonnecellen zorgen ervoor dat er direct stroom kan worden gemaakt van de zon. Zonnecellen kunnen overal worden gebruikt. Denk aan gebouwen, huizen, maar ook op bijvoorbeeld mobiele telefoons. De komende jaren zal er vermoedelijk nog veel meer worden geproduceerd met zonnecellen.

Waarom kiezen voor zonne-energie?
Zonne-energie is stukken beter voor ons milieu dan fossiele brandstoffen. Bij fossiele brandstoffen hebben we daarbij het probleem dat de brandstoffen langzaam op beginnen te raken. Brandstoffen als olie, steenkool en gas raken langzaam op en dat gaat niet ten goede van de aarde.

Zie ook: kosten zonnepanelen.

Gerelateerd