Duurzame verpakkingen

Duurzame verpakkingen zien we steeds vaker terug in de maatschappij. Duurzame verpakkingen zijn gemaakt van materiaal dat biologisch afbreekbaar is en daardoor voor minder co2 uitstoot zorgt. Ook zijn de verpakkingen gemaakt van materiaal dat al eerder is gebruikt en de productie hiervan zorgt voor zeker 70 procent minder c02 uitstoot dan bij het produceren van nieuwe verpakkingen.

Duurzame verpakkingen steeds goedkoper
Dankzij veel positieve ontwikkelingen worden de duurzame verpakkingen alsmaar goedkoper. In het begin moest je alleen voor de verpakking al meer betalen als consument, maar tegenwoordig kan men voor een relatief lage prijs duurzame verpakkingen produceren. Ook nemen de volumes toe en daardoor kan het ook stukken voordeliger dan voorheen.


Duurzame verpakking: materiaalsoorten
Er worden verschillende materiaalsoorten gebruikt voor duurzame verpakkingen. Eén van de voorbeelden is dat de niet-eetbare gedeeltes van een maïsplant kan worden gebruikt voor het produceren van glazen die op steeds meer festivals worden ingezet. Ook suikerriet en zetmeel wordt veelvuldig ingezet voor de productie van duurzame verpakkingen.

Plasticprobleem
We kennen een heus plasticprobleem. Er is te veel plastic en dit is grotendeels de oorzaak van het broeikaseffect. Veel plastic komt terecht in de natuur. Daarbij is de verbranding van plastic een grote oorzaak voor veel co2 uitstoot. Het meeste plastic wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal. Dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om hun producten te verpakken met duurzame verpakkingen is dus een zeer goede ontwikkeling.

Gerelateerd