Milieubewust leven

Milieubewust bezig zijn is een keuze en veel mensen die er eenmaal mee beginnen, merken dat het een fijn gevoel kan bezorgen. Vaak wordt gezegd dat milieubewust leven gelukkig maakt en dat klopt zeker! Het is fijn om te kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Maak jezelf gelukkig!
Het is helemaal niet nodig om dure spullen te kopen of om verre reizen te maken wanneer je op zoek bent naar je geluk. Juist die kleine dingetjes kunnen gelukkig maken. Hoe fijn is het als je stappen onderneemt die een goede, positieve bijdrage hebben op de aarde en het milieu? Zelfs kleine stappen die je neemt kunnen ervoor zorgen dat je je goed en fijn voelt. Je hoeft dus echt geen grote milieuactivist te zijn om het gelukkige gevoel te ervaren. Wanneer jij doet wat je kunt voor het milieu, dan zal het je zeker een goed gevoel bezorgen. Milieubewust leven zorgt daarvoor.

Hoe ga je milieubewust leven?
Wanneer je nog niet milieubewust bent, dan kun je dit altijd worden. Je hoeft dan niet meteen alles om te gooien, maar je kunt beginnen met kleine stappen nemen. Pak bijvoorbeeld vaker de fiets in plaats van de auto en trek een trui aan in plaats van de verwarming hoger zetten. Ook kun je beginnen met wat biologisch te eten. Vervang wat kleine producten, zodat je langzaamaan steeds meer biologisch eet. Of nog beter: maak je eigen moestuin. Dan weet je zéker dat er geen gif wordt gebruikt en breng je zelf geen schade aan het milieu. Als eventuele grotere stappen kun je zonnepanelen aanschaffen of je elektrische apparaten in huis vervangen voor zuinigere apparaten.

Gerelateerd