Groepsaankoop Zonnepanelen is nog steeds voordelig

De groepsaankoop van zonnepanelen is nog steeds een voordelige investering. Het consumentenprogramma VRT bewijst het en de provincie zorgt voor nog lagere prijzen.

Zonnepanelen leken de laatste tijd minder aantrekkelijk. Maar het VRT- programma ‘Voor het zelfde geld’ bewees het tegendeel: zonnepanelen blijven aantrekkelijk en renderen beter dan spaargeld op de bank. De provincie Antwerpen was daar al langer van overtuigd en organiseert als eerste een grootschalige groepsaankoop zonnepanelen. Naar analogie met de succesvolle groepsaankopen groene stroom.

Zijn zonnepanelen nog aantrekkelijk zonder subsidies? Zeker en vast, was de conclusie van het vrt -consumentenprogramma ‘Voor het zelfde geld’. Subsidies zijn niet meer nodig door de lage energieprijzen. 9 jaar na plaatsing geniet je al van gratis energie. Een mooie én duurzame investering dus.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor energie en de provincie Antwerpen willen het echter nog voordeliger maken voor haar inwoners. “Vanaf 2 juni komt er voor het eerst een grote groepsaankoop zonnepanelen. Via deze groepsaankoop kan iedereen zich een kwalitatief goed zonnepanelensysteem aanschaffen tegen een mooie, lagere prijs. Hoe meer mensen meedoen, hoe sterker we staan om een scherpe prijs te bedingen. Dat hebben we al bewezen met de groepsaankoop voor stroom en willen we nu graag herhalen met zonnepanelen.”

Hoe werkt het?

Als inwoner van de provincie Antwerpen kunt u zich t/m 12 augustus gratis en vrijblijvend inschrijven. Op 13 augustus vindt een veiling plaats onder de gekwalificeerde leveranciers, waarna u als deelnemer het beste bod ontvangt. Als u het aanbod accepteert, verzorgt de winnende leverancier de levering én de installatie van de zonnepanelen, inclusief alle bijkomende werkzaamheden.

Meer info: www.samengaanwegroener.be

Gerelateerd