Jill Peeters maakt programma over klimaatverandering

Jill Peeters maakt een nieuw programma over klimaatverandering voor VTMKZOOM met als werktitel “Wat Nu Weer?”

Weervrouw Jill Peeters en Pascal Smet, minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel hebben zonet tijdens Earth Hour het licht uitgedaan van het Atomium. Earth Hour is een WWF-initiatief dat kadert in een internationale campagne tegen de klimaatverandering. Ze hebben daarbij, samen met Technopolis®, hun plannen aangekondigd voor een nieuw VTMKZOOM-programma: Wat Nu Weer? (werktitel), het eerste programma in Vlaanderen over klimaatverandering dat volledig op kindermaat wordt ontwikkeld.

In Wat Nu Weer? zal Jill Peeters telkens op een specifieke locatie in de wereld staan waar de gevolgen van de klimaatverandering zichtbaar en voelbaar zijn. Daar neemt ze de kinderen mee op een boeiende zoektocht naar wat de opwarming van de aarde allemaal als gevolg heeft en vooral ook hoe het zou opgelost kunnen worden. Het programma zal een wetenschappelijk onderbouwde insteek hebben, maar zal vooral op een toegankelijke en speelse manier voor kinderen worden geproduceerd. VTMKZOOM-gezicht Arne Vanhaecke wordt co-presentator van Wat Nu Weer?

Het idee voor het programma kwam van weervrouw en klimaatexperte Jill Peeters zelf, die het initiatief nam om Technopolis® te contacteren met het oog op een samenwerking rond kinderen, wetenschap en klimaat. “Onze kinderen zullen hoe dan ook onze planeet erven, met alle klimaatziektes die er zijn. Met Wat Nu Weer? willen we hen bewust laten worden van welke impact de klimaatverandering heeft en hen die vooral laten beleven. Het is ook mijn ambitie om oplossingsgericht te denken, zodat kinderen ook mee kunnen nadenken over hoe we beter kunnen omgaan met het klimaat,” zegt Jill Peeters.

Gerelateerd